Bij t maken van nieuwsbrieven worden er al gauw een hele hoop afbeeldingen in de afbeeldingsmanager ingeladen. Na een nieuwsbrief of 50 wordt dit al snel een onoverzichtelijk geheel met vele pagina's, waardoor t zoeken van een bestaande afbeelding wat lang kan duren. Het is derhalve verstandig om meteen bij aanvang te beginnen met een overzichtelijke mappenstructuur, gezien wij vaak de vraag krijgen of we dit naderhand nog overzichtelijk kunnen maken. Dit kan helaas niet meer, gezien wij de locatie waar die afbeeldingen worden opgeslagen bij de ontwikkelaar van de editor (in dit geval "BEE" (Best Email Editor)) en wij deze dus niet in 't beheer hebben. Vandaar dus t advies om ze meteen bij aanvang correct en overzichtelijk te gaan verwerken. Dat kan later een hoop zoekwerk schelen.
Er kan hier een map worden aangemaakt en zelfs binnen mappen nog nieuwe submappen worden geplaatst.
Let op bij het naderhand verplaatsen van afbeeldingen. Gezien dit kan leiden dat afbeeldingen uit eerder verzonden nieuwsbrieven niet meer kunnen worden gelinkt. Omdat de link naar een niet meer bestaande plek leidt (omdat de afbeelding inmiddels in een andere map zit).
Dit kan dus zorgen dat er bij deze eerder verzonden nieuwsbrieven geen afbeeldingen meer kunnen worden getoond, dus wees hierbij dan wel voorzichtig (we raden dit ergens af wegens voorgenoemde reden). Neem bij twijfel even contact met ons op.
In de regel kan t daarbij lonen om simpelweg nieuwe mappen aan te maken, daar de (nieuwe) afbeeldingen in te zetten en na een poos de originele afbeeldingen dan uit de 'root' map te verwijderen. Na een periode van een aantal maanden zullen mensen in de regel de nieuwsbrief niet meer gaan openen. Dit geldt overigens niet voor de archief-/webversies. Daarin blijven de afbeeldingen sowieso bewaard.
Tevens kunnen wij ze niet in bulk (dus niet stuk voor stuk) naar bepaalde mappen verplaatsen, gezien BEE deze afbeeldingen in beheer hebben en zij dit niet als service aanbieden. Dus om een hoop (hand)werk te voorkomen kan 't dus verstandig zijn om meteen bij upload van het gekozen beeld, te zorgen dat dit voor de toekomst enigszins helder blijft en ze meteen correct te sorteren.
Let op: Bij t toevoegen van een afbeelding door deze in de nieuwsbrief te slepen vanuit de 'verkenner' op de computer (wat wel de snelste methode is om een afbeelding toe te voegen in tegenstelling tot 'bladeren') zet BEE deze automatisch in de map "editor images". Hou hier dus wel rekening mee bij 't maken van de nieuwsbrief. Dit gaat dus niet automatisch naar de laatst gekozen plek toe. In 't geval van aangemaakte mappenstructuren moeten ze dan wel naar die map gesleept worden. Dus dan zou je kiezen voor 'afbeelding wijzigen>Naar juiste map gaan>Afbeeldingen met een aantal tegelijk naar die map slepen.
Benoemen van afbeeldingen.
Het zal misschien opvallen dat er onderstaande melding wordt gegeven bij 't importeren van een afbeelding, wat misschien wat vragen op zal roepen.
Dit is om te voorkomen dat de mail door de namen van de afbeeldingen misschien toch onverhoopt in de spam belandt (waarbij een spatie wordt vervangen door '%20'). Dat is in ieder geval de achterliggende reden hiervan. Het is niet iets wat wij verplichten, maar om te proberen te zorgen dat de nieuwsbrief beter aankomt.
Het beste is dus om of zonder spaties in de bestandsnamen te werken, of deze te vervangen door '-' of '_'. Overigens kan deze melding (op eigen risico) worden uitgezet door ons. Maar neem daarvoor dan s.v.p. even contact op; dan kunnen wij dat in de gebruikersgroep wijzigen zodat dit niet meer wordt getoond.
Tevens is er meer info te vinden over de melding die gaat over de afbeeldingsbreedte "Let op: SPAM ALERT, de afbeelding is te breed' (die niet echt kan worden uitgezet, *afhankelijk van het type account waar t om gaat) via de link hieronder:
*Begint de URL van de omgeving waar er in gewerkt wordt met 'edsX (X is een getal) .mailcamp.nl' dan kunnen we dit helaas niet uitzetten omdat dit voor een hele omgeving met meerdere accounts werkt. Begint de URL met bijv 'mailing.klantdomeinnaam.nl', dan is 't een ander verhaal. Maar ook hierbij gaat 't slechts om een advies. Mocht er gekozen worden om er niets mee te doen, bestaat 't risico dat de nieuwsbrief naar de spam gaat. Ergens dus niet aan te raden om te negeren...
https://support.mailcamp.nl/hc/nl/articles/8564650976017-Hoe-verklein-ik-een-afbeelding. Hierbij is de kans zeer aannemelijk dat je hierdoor naar de spam gaat, dus doe hier dan svp in t geval van een melding wel iets mee.
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.